După prima întâlnire a partenerilor din Stara Zagora (Bulgaria), fiecare partener a întocmit un raport analitic privind dificultățile de învățare și incluziunea socială a copiilor și adolescenților cu cerințe educaționale speciale în țara sa. Analiza s-a axat pe aspectele legislative, metodologice, pedagogice și socio-educative și a comparat bunele practici utilizate în fiecare țară pentru a facilita învățarea limbilor străine și cunoașterea socio-culturală a țării gazdă în rândul copiilor și tinerilor imigranți.

Rapoartele partenerilor, colectate de asociațiile Ubuntu și People Help the People, au fost discutate și analizate în cadrul celei de-a doua întâlniri a partenerilor care a avut loc la Lucena (Spania) în 1-2 martie 2018.

Bunele practici testate în fiecare țară parteneră vor fi comparate în cadrul activității de formare transnațională (TC1), organizată de asociația coordonatoare a proiectului – People Help the People, în colaborare cu UBUNTU. Cursul de formare va avea loc la Palermo în perioada 21-25 mai 2018.

Foto_News2

APEL PENTRU PARTICIPANȚI

Cursul va dura 5 zile și va reuni 30 de participanți, inclusiv educatori, asistenți sociali, părinți ai copiilor imigranți. Activitățile vor fi realizate printr-o metodologie non-formală, folosind participarea activă și producția creativă a soluțiilor inovatoare aplicabile diferitelor contexte, urmărindu-se dezvoltarea unui model care va fi testat în fiecare țară parteneră.

Cursul de formarere se va desfășura în limba engleză (nivel A2-B1)

 

Dacă doriți să participați, vă rugăm să trimiteți CV-ul dumneavoastră (în format EuroPass) până la 26 martie 2018 la: office@butterflydreamer.eu